První oficiální cesta nového izraelského velvyslance vedla do Královéhradeckého kraje

V neděli 26. března zamířil na svou první oficiální cestu nový izraelský velvyslanec J.E. Daniel Meron. Stalo se již tradicí, že jeho prvním navštíveným místem mimo Prahu je Hradec Králové, kde jej přivítal ředitel Centra Sion Denis Doksanský a poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský. Společně pak navštívili jednu z nejvýznamnějších institucí v Hradci Králové – pěvecký sbor Boni Pueri, kde se zúčastnili generální zkoušky jeho nového projektu a krátce se setkali s ředitelem Boni Pueri Pavlem Horákem a jeho týmem.

Na pozvání poslance a předsedy Parlamentní skupiny ČR – Izrael Robina Böhnische zavítal izraelský velvyslanec Daniel Meron do Dvora Králové nad Labem, kde navštívil jeden z klenotů Královéhradeckého kraje, místní ZOO a safari. Zde měl mj. příležitost se zúčastnit krmení žiraf. I jeho další cesta byla namířena na další perlu našeho kraje, jímž je nedaleký Kuks. Zde ve vinici „Na Zámku“ proběhlo oficiální přivítání v Královéhradeckém kraji jeho hejtmanem Jiřím Štěpánem spolu s poslance Robinem Böhnischem a dalšími hosty. Přirozeným tématem diskuse byla otázka, jak do našeho regionu přilákat více turistů zejména z Izraele, jehož obyvatelé patří mezi velké cestovatele a mnozí Prahu opakovaně navštěvují a velkou výzvou je, pomoci jim objevit právě turistické atrakce Královéhradeckého kraje.

Pan velvyslanec si prohlédl také barokní památku Hospital Kuks a na Kuksu také povečeřel. Následně přenocoval v Safari ve Dvoře Králové, aby jeho turistický dojem z návštěvy našeho kraje byl co nejúplnější.

Pondělní dopoledne stráví v doprovodu poslance Böhnische na Trutnovsku, odpoledne se přesune do Hradce Králové a v doprovodu ředitele Centra Sion navštíví SŠ Sion High School, kde pobeseduje se studenty, pozdraví školáky ZŠ Sion J. A. Komenského, navštíví továrnu a muzeum firmy Petrof, kde se setká s představiteli rodiny Petrofových, zavítá do biskupské rezidence na setkání s biskupem Janem Vokálem a následnou číši vína s dalšími osobnostmi a na závěr se podívá na rodný dům spisovatele Viktora Fischla a navštíví královéhradecké letiště, kde položí květiny u pamětní desky věnované výcviku izraelských pilotů v roce 1948.

Napsat komentář